Navigation Menu+

Nieuwsberichten

Gratis VOG aanvragen

Posted by on 14:21 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Gratis VOG aanvragen

Vanaf 19 maart 2018 is de mogelijkheid om voor vrijwilligers  een gratis VOG (verklaring omtrent gedrag) aan te vragen. Normaal gesproken kost deze VOG € 41,35. Wij zijn er trots op om hier een voorbeeldfunctie in genomen te hebben door dit als eerste stichting/vereniging binnen Alblasserdam ingesteld te hebben. Onderaan deze tekst kan je de link vinden waar de VOG gratis digitaal aangevraagd kan worden voor Jeugdland Alblasserdam.

In eerdere berichtgeving die wij vanuit de gemeente hebben ontvangen hebben wij aangegeven dat de aanvraag ook mogelijk is door een afspraak te maken bij de afdeling Burgerzaken in Alblasserdam. Deze procedure is in de praktijk erg bewerkelijk gebleken en de procedure voor aanvraag niet altijd duidelijk binnen de medewerkers van de gemeente hoe hier mee om te gaan. Wij zijn dan ook overgestapt om de VOG enkel digitaal aan te vragen. Dit vergt wel enige administratie vanuit het bestuur, maar de procedure gaat sneller en op de correcte wijze.

Nu er landelijk steeds meer misstanden bij vrijwilligersorganisaties aan het licht komen doet het bestuur van Jeugdland Alblasserdam er alles aan om de gelegenheid en kans hierop zo klein mogelijk te maken. Een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van begeleiders of andere vrijwilligers en het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan, een functie bij Jeugdland Alblasserdam kunne uitvoeren of een activiteit begeleiden.

Het bestuur van Jeugdland Alblasserdam vindt het  belangrijk om deze gratis VOG te verstrekken aan vrijwilligers die werken met kwetsbare mensen en/of met jeugdsporters om zo misbruik te voorkomen. Belangrijk om te weten is dat bij de aanvraag van de gratis VOG, expliciet moet worden aangegeven dat het gaat om een vrijwilligersorganisatie en in dit geval Jeugdland Alblasserdam. Het bestuur van Jeugdland Alblasserdam zou het uitermate op prijs stellen als u een gratis VOG via ons wilt aanvragen.

Wanneer u zich heeft aangemeld als vrijwilliger gaan wij uw aanvraag online klaar zetten, u ontvangt hierover een mail van. In deze mail kunt u een link vinden die u aan moet klikken.

U komt dan op de plek waar de aanvraag gereed staat. Er wordt gevraagd om in te loggen met uw DigiD.

Hierna krijgt u de aanvraag voor u op een scherm, wilt u deze goed lezen en kijken of alle gegevens kloppen. Dan kunt u akkoord geven en de aanvraag digitaal versturen.

Het originele VOG wordt dan naar uw huisadres verzonden.
Wilt u zo vriendelijk zijn deze voor aanvang van Jeugdland bij ons in te leveren?
Dit kan bij de Postduif (randweg 110 in Alblasserdam) of u kunt het document scannen en per mail naar vrijwilligers@jeugdlandalblasserdam.nl. Ook in te leveren bij de infobalie tijdens de Jeugdlandweek.

Heeft u nog vragen over deze procedure dan kunt u ons via eerder genoemd mailadres bereiken.
Onze dank is groot, namens de kinderen van Jeugdland.

Al aangemeld als vrijwilliger en nog geen VOG ontvangen? Klik dan hier

SNS Bank ook de komende drie jaar weer hoofdsponsor

Posted by on 08:41 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor SNS Bank ook de komende drie jaar weer hoofdsponsor

SNS Bank ook de komende drie jaar weer hoofdsponsor

Onlangs hebben de besturen van de SNS Bank en Stichting Jeugdland weer een handtekening gezet onder een nieuw drie jarig contract. Het bestuur van SNS Jeugdland Alblasserdam is uiteraard zeer blij dat we een betrouwbare partner als de SNS bank achter ons hebben staan. De SNS bank is al sinds eind jaren 90 sponsor van Jeugdland en we zijn zeer verheugd dat we dit kunnen continueren.

Jeugdland, wat traditioneel in de laatste week van de zomervakantie plaats vind, wordt dit jaar voor de 52e maal georganiseerd. Het evenement wordt jaarlijks steeds groter en ruimer opgezet. Hierbij worden ook de kosten om dit evenement te blijven organiseren steeds hoger. Omdat Stichting Jeugdland dicht bij zijn oorsprong wil blijven en het evenement voor ieder kind toegankelijk wil blijven houden proberen we de kosten voor de entree zo laag mogelijk te houden. En dat gaat tot nu toe met succes, al vele jaren blijft de entree prijs ongewijzigd. Dit komt uiteraard mede door de steun van een betrouwbare partner als de SNS bank, maar we kunnen gelukkig rekenen op een grote bereidwilligheid onder Alblasserdamse ondernemers. (meer…)

Programma Jeugdland 2018 online

Posted by on 09:12 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Programma Jeugdland 2018 online

Vanaf nu is het volledige programma van alle dagen van Jeugdland te vinden op onze website. het thema voor dit jaar is Waterwereld, benieuwd wat er welke dag te doen is? Kijk dan op de programma pagina.

Ook zijn er alvast kaarten te koop in de voorverkoop aan de kassa van landvast.

Inschrijven voor het huttendorp kan hier!

Kaartverkoop van start

Posted by on 09:09 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Kaartverkoop van start

Vanaf vrijdag 6 juli 2018 zijn de toegangskaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij Landvast aan de balie . Om wachtrijen bij de kassa tijdens Jeugdland te voorkomen is het praktisch om de toegangskaarten en/of snoepkaarten alvast te kopen. Er zijn week- dag- en snoepkaarten te koop.

Om ook toegang te kunnen krijgen met je inschrijving voor het huttendorp is een weekkaart verplicht.

Meer informatie over de toegangskaarten en tarieven, kijk hier.

Marjolein Laffeber

Posted by on 12:49 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Marjolein Laffeber

Marjolein Laffeber

“Iets vrijwillig doen, waar dan ook, moet een stukje van je leven zijn”

Kinderen lopen als een rode draad door het leven van Marjolein Laffeber (46). Na de middelbare school volgde ze een studie voor medewerker in de kinderopvang en vond daarin ook een baan. Na de geboorte van haar oudste dochter stopte Marjolein om voldoende tijd voor haar te hebben. Een betaalde baan paste even niet in het gezinsleven. Dat weerhield Marjolein er echter niet van om vrijwillig van alles op te pakken. Zoals op school, de kinderboerderij, A-kids én bij Jeugdland. (meer…)

Marianne Bouman

Posted by on 12:48 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Marianne Bouman

Marianne Bouman

“Er is altijd wel iets dat bij je past en wat je ook nog leuk vindt om te doen”

Marianne Bouman (54) vindt het belangrijk om er voor anderen te zijn. Iets te betekenen voor de gemeenschap zonder dat je er geld aan verdient. “Er is altijd wel iets dat bij je past en wat je ook nog leuk vindt om te doen. Ik heb dat nu met Jeugdland. Heel mooi dat je alle kinderen in Alblasserdam een leuke week kunt geven. En dus toch ook nog een leuke vakantie. Want dat is niet voor ieder kind vanzelfsprekend.” (meer…)

Jolanda Herwig

Posted by on 12:46 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Jolanda Herwig

Jolanda Herwig

“Ik vind het belangrijk om je belangeloos in deze maatschappij in te zetten. Dat siert je”

Ze is succesvol in het werven van sponsoren en het binnenhalen van workshopactiviteiten en van ondernemers voor de beroependag op Jeugdland. Tijdens de zomerweek zelf voert ze de scepter over de horeca-inkoop. Jolanda Herwig (50) loopt inmiddels 15 jaar mee als vrijwilliger bij Jeugdland en is inmiddels bestuurslid. (meer…)

Edgar Veen

Posted by on 12:45 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Edgar Veen

Edgar Veen

“Je ziet kinderen echt genieten tijdens Jeugdland. Om daar aan bij te dragen, vrijwillig, dat vind ik gewoon fantastisch”

Edgar Veen (40) was 18 toen hij met twee vrienden van het ene op het andere moment het bestuur van Jeugdland overnam! Het was 1997. Een jaar eerder vierde Jeugdland nog het 30-jarig jubileum. Vervolgens stapte vrijwel het voltallige bestuur op. “We kunnen Jeugdland toch niet zomaar laten ophouden te bestaan?” En met die woorden gingen de drie jongemannen aan de slag. Met een dosis ervaring eerder opgedaan als vrijwilliger bij Jeugdland en de goedkeuring van de gemeente; hoewel zij wel een beetje sceptisch was. Maar het lukte. “Daar waren we natuurlijk trots op. Dat wij het aandurfden, het gewoon gingen doen, dat was de redding voor Jeugdland. Anders was het over en uit geweest.” (meer…)

Cynthia Prins

Posted by on 12:45 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Cynthia Prins

Cynthia Prins

Cynthia Prins: “Iedereen heeft wel een talent dat je prima als vrijwilliger bij Jeugdland kunt inzetten”

Enthousiast voorzitter van Jeugdland is Cynthia Prins (48). En dat inmiddels voor vier jaar alweer. Zo’n elf jaar geleden begon Cynthia als vrijwilliger en raakte al snel betrokken bij de organisatie voor onder andere de knutsels in de grote zaal. “Op een gegeven moment werd ik aan het bestuur geplakt. Eerst als algemeen bestuurslid en vervolgens als voorzitter. Er was op dat moment niemand anders beschikbaar en ik heb die taak toen op mij genomen. Ik heb lol in het motiveren en enthousiasmeren van mensen. Dus die stap was ook wel een logische.” (meer…)

Thema 2018 is Waterwereld

Posted by on 17:09 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Thema 2018 is Waterwereld

Thema 2018 is Waterwereld

Het wordt figuurlijk, maar ook letterlijk een nat weekje tijdens Jeugdland Alblasserdam 2018. Want in de week van maandag 20 tot en met vrijdag 24 augustus staat Jeugdland in het teken van “Waterwereld”. Alle activiteiten hebben met dit thema te maken.

 

Druk en vernieuwend programma

Jeugdland wordt ook dit jaar weer gehouden in en op het terrein rondom Landvast. Het jaarlijkse evenement in de laatste week van de zomervakantie wordt steeds groter en er komen ook steeds meer kinderen op af. Het is een week waar basisschoolkinderen zichzelf kunnen zijn, waar zij zelf dingen kunnen ontdekken en vooral kunnen doen. Voorzitter Cynthia Prins vertelt dat het programma weer bol van de activiteiten staat die allemaal met “Waterwereld” te maken hebben. ‘Zo zijn er educatieve waterspellen met de kaart van Nederland, buitenactiviteiten en knutsels gericht op het waterthema en in de naaizaal gaan we zeemeerminnen maken. Uiteraard ontbreekt het huttendorp niet. Daarvoor kan al worden ingeschreven via de website van Jeugdland: www.jeugdlandalblasserdam.nl/inschrijving-huttendorp.’

 

De vrijdagactiviteiten zijn dit jaar bij de Scouting van Alblasserdam. De organisatie is nog druk met het programma bezig, maar volgens zeggen belooft het erg leuk te worden.

 

Verbinding met sportverenigingen en bedrijven

De verbinding met lokale sportverenigingen breidt steeds verder uit; het aanbod aan sport en spel groeit ieder jaar. Opnieuw is dit jaar is de mogelijkheid om mee te doen aan rolstoelbasketbal.

 

Het bedrijfsleven is ook weer actief op Jeugdland. Donderdag 23 augustus is het Beroependag. Nog meer bedrijven dan vorig jaar zijn aanwezig om kinderen op een speelse manier met diverse beroepen in contact te brengen. Leuke aanvulling is dat ook de visvereniging en modelbotenbouwers op die dag zullen laten zien wat zij in huis hebben.

 

Extra sponsoring

De organisatie van Jeugdland is erg blij dat SNS Bank Alblasserdam het hoofdsponsorschap dit jaar heeft verlengd met opnieuw drie jaar. Cynthia Prins: ‘We hebben ook een mooie extra bijdrage ontvangen van SNS Bank en A.A. de Haan Stichting om zelf een buitentent te kunnen aanschaffen. De tent wordt jaarlijks ingezet om te timmeren. De huur daarvan drukte ieder jaar erg op de kosten. Of we dat dit jaar ook al kunnen realiseren weten we nog niet, maar we zijn druk met de offertes en mogelijkheden aan het bekijken. Naast de hoofdsponsor mag Jeugdland altijd rekenen op veel aanvullende sponsoren en dit jaar zelfs een mooi aantal nieuwe sponsoren. Zonder alle bijdragen, zowel in geld als in natura, is Jeugdland niet mogelijk.’

 

Professionele organisatie

Onmisbaar voor een succesvolle formule is dat Jeugdland moet aansluiten bij de huidige belevingswereld van kinderen, dat het voldoende variatie biedt en vooral vernieuwend is. Daarom is Jeugdland al een paar jaar bezig met professionaliseren van de organisatie. Een onderdeel daarvan is om voor de verschillende onderdelen vaste coördinatoren te hebben. Deze teamleiders werken in de aanloop naar Jeugdland en tijdens de week zelf geheel zelfstandig. Inmiddels is die professionaliseringsslag volledig ingericht als voor ogen lag.

 

Het bestuur is op volle sterkte door het aantreden van Sven Herwig. Het voltallige bestuur bestaat nu uit vrijwilligers die allen ruime ervaring hebben met Jeugdland en daarnaast ook over organisatietalent beschikken en hun eigen expertise meenemen. Volgens Cynthia loopt het op rolletjes: ’Als bestuurslid of coördinator heb je tegenwoordig echt kennis van zaken nodig én een dosis ervaring om een event als Jeugdland goed te organiseren. Doordat er de afgelopen tien jaar een te kort was door wisselingen in het bestuur sprongen mensen in waar wij zeer dankbaar voor zijn, maar die nog wel ondersteuning nodig hadden. Dat betekende voor ons deels dubbele taken. Zo is bijvoorbeeld Richard Veen de afgelopen jaren het gezicht van Jeugdland geweest. Richard heeft het event op zijn eigen manier gepromoot en ging bij sponsoren op de koffie. Maar het was geen zelfstandige taak. Dit jaar is hij zelf gestopt; het werd echt teveel voor hem. Er kwam steeds meer voor om de hoek kijken.’

 

 

Vrijwilligers nodig!

Iets wat ieder jaar terugkeert is de grote vraag naar vrijwilligers. Mensen die tijdens Jeugdland een handje willen helpen. Cynthia: ‘Jeugdland groeit. In omvang en in het aantal kinderen dat komt. Superleuk! Dat betekent wel dat we ook steeds meer mensen nodig hebben die dit begeleiden. We zitten ieder jaar weer om helpende handen te springen. Met 2,5 uur, een dagdeel, zijn we al dolblij. Ouders, opa’s en oma’s en ook jongeren die een maatschappelijke stage moeten volgen zijn meer dan welkom. Je kunt je daarvoor inschrijven via onze website. Met alle extra handjes kunnen we er voor de kinderen weer een geweldige week van maken!’

 

Meer informatie is te zien op www.jeugdlandalblasserdam.nl en de Facebookpagina van Jeugdland.