Navigation Menu+

Nieuwsberichten

Nieuwsflits Vrijwilligerscentrale Alblasserdam

Posted by on 17:14 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsflits Vrijwilligerscentrale Alblasserdam

In de bijlage tref je de eerste nieuwsflits van 2019 van de vrijwilligerscentrale van Stichting Welzijn Alblasserdam, met daarin ‘onze’ eigen Tatum Prins die tijdens het vrijwilligersevenement is uitgeroepen tot vrijwilliger van de toekomst!

Nieuwsflits 1 (2019)

Vrijdagprogramma bekend

Posted by on 08:46 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Vrijdagprogramma bekend

Vrijdagprogramma bekend

ūüďĮNadat we een paar jaar moesten uitwijken naar andere locaties voor het vrijdagprogramma i.v.m. de nieuwbouw en reparaties van het zwembad en de sporthal, zijn we dit jaar op vrijdag weer te gast in Sportcentrum Blokweer! ūü•≥ De organisatie van deze dag is in handen van Het ABC-Team en A-Kidz ūüí™#zwemmen #sport #spel #samenwerken#krachtenbundelen

Vrijwilligersevent

Posted by on 08:44 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Vrijwilligersevent

Vrijwilligersevent

Wanneer je al vanaf je 13de vrijwilliger bent bij Jeugdland. Ook al jaren vrijwilliger bent bij AKidz in Sportcentrum Blokweer, bij Speeltuinvereniging Kinderdijk en de activiteiten van de Drentse buurt. En pas 17 jaar bent dan heb je de prijs voor vrijwilliger van de toekomst meer dan verdiend! ūü•≥ Super blij met jou en heel erg trots op jou! ‚̧ԳŹ #vrijwilligersweek Aangeboden door Gemeente Alblasserdam en georganiseerd door Stichting Welzijn Alblasserdam
Lees hier de reactie van Tatum:

Lees hier ook het complete verslag van de vrijwilligersavond op Alblasserdamsnieuws

Pubquiz

Posted by on 08:39 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Pubquiz

Pubquiz

Woensdag 20 maart was het zover: Businessclub De Twijn organiseerde voor de tweede keer De Grote Twijn Pub Quiz en wij waren er dit jaar voor het eerst bij op uitnodiging van onze sponsor Named. Zeventien teams van vijf personen hebben deze avond tegen elkaar gestreden. Als team kregen we moeilijke, confronterende, zakelijke en grappige vragen voor de kiezen. Met het voltallige bestuur van Jeugdland hebben we gestreden om de Ruthli-Trofee. Deze avond was in een echte pub-sfeer, inclusief de bitterballen!

Om 19:30 uur werden we warm ontvangen in de Wapenzaal (beneden) van Het Wapen van Alblasserdam. We waren op tijd om in de mood te komen en natuurlijk ook om de concurrentie te checken. Zeventien teams, poeh dat was wel even pittig. We hadden de week ervoor kunnen oefenen bij de pubquiz van het vrijwilligersevent dus hopelijk konden wij hier ons voordeel mee doen.

Om strikt 20:00 uur werd er gestart met De Grote Twijn Pub Quiz. Opperste concentratie, want het was natuurlijk veel te gezellig met het team van Named naast ons en we voelde de druk van het winnende team van vorig jaar wat aan een tafel naast ons zat.

Na zes pittige en hilarische rondes waarbij wij het echt van onze kennis moesten hebben want het gebruik van secundanten in welke vorm dan ook (via smartphone, tablet, oortjes, etc.) waren tijdens de quiz ten strengste verboden. Zijn wij derde geworden! Van onderen….. Maar dat mocht de pret niet drukken, want  wat is dit ontzettend leuk om te doen met het bestuur van Jeugdland. Even wat anders dan de urenlange vergaderingen en bijeenkomsten voor de organisatie van Jeugdland. Een groot compliment naar de organisatie die in handen was van Anita Toes. Want in deze organisatie zit ontzettend veel werk. In het verzinnen van de vragen, het werven van teams en het tussentijds informeren en enthousiasmeren van iedereen. Chapeu!

En natuurlijk een shout out naar onze sponsor Named. Zij nam niet alleen de inschrijfkosten voor haar rekening, maar wij zaten er ook echt herkenbaar bij als een team in onze gloednieuw Jeugdland hoodies. Super blij mee! Wij hebben geen gelden gereserveerd voor een bestuur uitje of onkosten vergoeding voor een hapjes of een drankjes na een vergadering. Alles wat er binnen komt reserveren wij voor de activiteiten van de kinderen van Jeugdland. Ontzettend leuk dat we nu met het bestuur een beetje fun konden combineren met het ondersteunen van een goed doel dankzij de volledige sponsoring van Named.

 

Plezier & het goede doel

Het was een heel plezierige avond met ook nog eens een goed doel erachter. Het inschrijfgeld kwam ten goede aan het werk van Stichting Vrienden van De Twijn.

 

Dit jaar reserveerde ze het inschrijfgeld om het cultuuronderwijs op Kindcentrum De Twijn extra te ondersteunen.¬†Muziek- en dansonderwijs is een onderdeel van de kerndoelen die de overheid voor het basisonderwijs heeft¬†vastgelegd. Cultuurlessen zijn belangrijk voor een brede vorming van kinderen. Ze dragen op een unieke manier bij aan de¬†ontwikkeling van kinderen ‚Äď wetenschappelijk onderzoek toont dat keer op keer aan. Het bevordert bijvoorbeeld de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein. Daarom is met name muziekonderwijs op de basisschool zo belangrijk. Juist¬†muziek legt een structurele basis voor empathie, sociale binding, kwaliteit van leven, creativiteit, luisteren naar elkaar en¬†openstaan voor verschillen: onmisbare menselijke waarden in onze maatschappij.

 

Behalve voor professioneel muziek- en dansonderwijs besteden ze ook een deel van de opbrengst aan dat andere doel van Vrienden van De Twijn: een ondersteuning voor basisschoolkinderen in Alblasserdam die soms een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Op educatief gebied, sport of andere talenten.

Vacatures

Posted by on 08:11 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Vacatures

Heb jij onze leuke vacatures al gezien? Heb je interesse of ken je iemand? Laat het ons weten via cynthia@jeugdlandalblasserdam.nl

Vrijwilligers Event Alblasserdam

Posted by on 11:14 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Vrijwilligers Event Alblasserdam

Vrijwilligers Event Alblasserdam

Van 11 tot 15 maart organiseert de Gemeente Alblasserdam samen met Stichting Welzijn Alblasserdam het Vrijwilligers Event met allerlei leuke gratis workshops. Speciaal voor de vrijwilligers uiteraard, alle informatie staat in onze laatste nieuwsbrief!

Download de nieuwsbrief hier.

Feestdagen nieuwsbrief

Posted by on 15:00 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Feestdagen nieuwsbrief

Feestdagen nieuwsbrief

Alle vrijwilligers hebben hem als het goed is ontvangen in hun mailbox, de december editie van onze nieuwsbrief. Met veel leuk nieuws erin.

Heb je hem gemist, of wil je hem als niet bestaande vrijwilliger lezen. Dan kan je hem hier downloaden.

Herfst Nieuwsbrief Jeugdland

Posted by on 10:50 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Herfst Nieuwsbrief Jeugdland

Als aangesloten vrijwilliger heb je de nieuwsbrief per mail ontvangen, maar je kunt hem hier ook online lezen. Download hem als PDF hier

Herfstupdate SNS Jeugdland

Jeugdland 2018, records verbroken

Posted by on 09:42 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Jeugdland 2018, records verbroken

Jeugdland 2018, records verbroken

Records verbroken

Dit jaar zijn bijna alle records verbroken en waren er dagelijks meer dan 450 kinderen op Jeugdland aanwezig. Deze cijfers zijn op de locatie Landvast nog niet gerealiseerd. Dit heeft extra drukte gegeven bij alle activiteiten en gaf een uitdaging bij het werven van nog meer vrijwilligers in de event week zelf. Gelukkig kan het bestuur leunen en rekenen op de coördinatoren en een vaste groep vrijwilligers. Het was het een enorme steun dat er voor aanvang en in de week zelf nieuwe vrijwilligers zich hebben aangemeld. Met deze aantallen van kinderen waren er dagelijks 80 vrijwilligers nodig. In het totaal hebben er 165 vrijwilligers meegedraaid deze week en daar is het bestuur erg dankbaar voor. Wij konden hierdoor alle activiteiten draaiende houden.

MVO

Afgelopen jaar heeft Jeugdland diverse bedrijven en de gemeente Alblasserdam gevraagd om Jeugdland te ‚Äėadopteren‚Äô door medewerkers minimaal 2,5 uur in de week van Jeugdland in te zetten als vrijwilliger. ¬†Dat heeft gewerkt! Vanuit de gemeente Alblasserdam, Stichting Welzijn Alblasserdam en de SNS bank hebben er vrijwilligers meegedraaid. Dat de wethouders en de burgemeester zelf de koffie en thee rondes voor de vrijwilligers verzorgde hebben de vrijwilligers enorm gewaardeerd.¬† Want 80 vrijwilligers 2 keer per dag van een drankje voorzien is de mouwen opstropen en gaan! Volgend jaar hopen wij dat meer bedrijven dit voorbeeld volgen.

Huttendorp

Inmiddels is het Huttendorp een succesnummer geworden. Bijna 90 jongens en meiden hebben zich verdeeld over 15 hutten en zijn aan de slag gegaan met het thema ‚Äė Waterwereld ‚Äė. Hier konden ze alle kanten mee op en zo zijn er piratenschepen, strandhutten en een viskraam gebouwd. Bij het aanmelden doet de organisatie altijd een beroep op de vaders en moeders om een dag(deel) mee te komen helpen. Wij hebben veel vaders en opa‚Äôs heel de week als vrijwilliger gezien en ook moeders ¬†waren aanwezig waarvan een enkeling op hoge hakken de spijkers in de planken stond te slaan. Ook dit jaar zijn de hutten door een vakkundige jury beoordeeld. De brandweer, wijkagent, sponsor huttendorp en burgemeester Jaap Paans hebben deze taak op zich genomen. Er werd uitgebreid de tijd genomen om de kinderen hun verhaal te laten vertellen.¬† Er waren verschillende prijzen te winnen. Hieronder de prijswinnaars:

Mooiste hut (Waterdraak hut 1)

Pech hut (Meiden hut 6)

Veiligste hut (Strandwacht hut 8)

Origineelste  hut ( Viskraam hut 11)

Beste samenwerking ( Kasteel hut 12)

Scouting

Als afsluiting van Jeugdland waren wij dit jaar te gast op het terrein van de Scouting in Alblasserdam. Hier waren 14 spellen en activiteiten georganiseerd waar de kinderen aan deel konden nemen. Vanwege de veiligheid en grote van het terrein konden wij hier maximaal 300 kinderen vermaken. Op maandag waren er al zoveel weekkaarten en vrijdagdagkaarten verkocht dat deze dag al uitverkocht was. Uiteindelijk zijn er ruim 250 kinderen aanwezig geweest op deze vrijdag.

Verrast

Landvast viert dit jaar zijn tienjarige bestaan en trakteerde woensdag alle aanwezige kinderen spontaan op heerlijk schepijs.

Het bestuur is tijdens de medewerkersborrel op woensdagmiddag verrast door de hartverwarmende speech en de bloemen die zij van de vrijwilligers hebben gekregen. In september wordt er altijd weer met de voorbereidingen gestart voor een nieuwe editie. Er gaat heel veel privé tijd in het event zitten en de afgelopen 5 jaar heeft het bestuur er erg hard aan gewerkt om het event te professionaliseren en het voor zowel de kinderen als de vrijwilligers nog leuker te maken. Dat doen zij met heel veel passie en plezier. Dat de vrijwilligers het gemerkt hebben dat er dingen positief zijn veranderd en dit aan het bestuur terug hebben gegeven was het grootste compliment wat zij konden krijgen en heeft  ze daarom ook ontroerd.

 

 

Burgemeester Paans heeft op donderdagmiddag, na het jureren van de hutten en het bedanken van alle vrijwilligers, het bestuur nog even apart toegesproken.

De bestuursleden zien hem als een waardige ambassadeur en hebben zijn complimenten in ontvangst genomen. Daarnaast verraste hij het bestuur met het uitreiken van een cheque ter waarde van 150 euro names zijn gezin ter ondersteuning van Jeugdland. Hier was het bestuur even sprakeloos van.

Voor alle nieuwsberichten en foto’s van deze editie kan je terecht op de website  www.jeugdlandalblasserdam.nl of volg Jeugdland op Facebook, Twitter, Instagram of Youtube!

 

Jeugdland 2019 is van 26 augustus tot en met 30 augustus

 

@Foto’s Peter Lodder en PR Jeugdland

 

Foto’s Vrijdag

Posted by on 08:34 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Foto’s Vrijdag

Foto’s Vrijdag

Jammer h√©! Maar het zit er alweer op. De succesvolle 52e editie is afgelopen. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde editie. En bovenal…. we hebben de foto’s nodig. Was jij afgelopen vrijdag ook bij de scouting? Kijk dan snel of je op de foto staat. Ook hebben we het album met de overige foto’s bijgewerkt.