Navigation Menu+

Nieuwsberichten

Een fantastisch 2020

Posted by on 17:50 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Een fantastisch 2020

Check onze nieuwsbrief

Tropische Jeugdlandweek!

Posted by on 17:19 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Tropische Jeugdlandweek!

Tropische Jeugdlandweek!

De temperatuurmeter schoot de eerste dagen ruim boven de dertig graden. Extra waterpunten waren neergezet, er was een insmeerpunt met zonnebrand en aan het einde van iedere tropische dag was er een heus watergevecht met waterballonnen.

Deze hitte weerhield de 400 kinderen, die per dag Jeugdland bezochten, niet om lekker actief mee te doen met het ruime aanbod van activiteiten die dit jaar op het programma stonden.

 

Circus

Thema Circus Jeugdland AlblasserdamDit jaar was het thema circus! Door de gulle bijdrage van de Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard was er op maandag een piste aanwezig waarin een professional allerlei acrobatische kunsten vertoonde. De Little Ladies opende deze piste officieel door te balanceren op het koord. De rest van de week kon je een rode neus verdienen wanneer jij je circus kunsten vertoonde in de piste. Het vrijwilligers team van sport- en spel ondersteunde de kinderen daarbij. Binnen kon je allerlei knutsels maken met het thema circus en in de handwerkzaal o.a. knuffels en maskers maken van circus dieren.

 

Educatie en fun

Thema Circus Jeugdland AlblasserdamHet bestuur van Jeugdland heeft de afgelopen jaren veel tijd gestoken in het vernieuwen en uitbreiden van het programma aanbod. Een speerpunt hierbij is de combinatie van educatie en fun. Dit jaar is het gelukt om een samenwerkingsverband aan te gaan met het Da Vinci College. Het bestuur had ook de mogelijkheid, dankzij nieuw geworven sponsoren, om workshops in te kopen. Zo kon je bijvoorbeeld met een ozobot aan de slag. Deze interessante gadget en educatiemiddel kan geprogrammeerd worden door middel van kleuren, lijnen en basis programmeertaal. Maar je kon ook een bestuurbare auto maken die werkte op zonne-energie of led buttons. Enorm populair was ook de vlog workshop waarbij de kinderen de beginselen mee kregen van beeld en geluid.

 

Hotel voor thuis

Stichting HORNBACHhelpt

ALBLASSERDAM – Vakantie klusdorp voor kinderen in Alblasserdam waar Hornbach een handje helpt.
FOTO LEX VAN LIESHOUT

Stichting HORNBACHhelpt nam vier dagen lang een activiteit voor zijn rekening: insectenhotels timmeren. Stichting HORNBACHhelpt zet vrijwilligers en materialen in bij bouw- en tuingerelateerde activiteiten voor maatschappelijke projecten. Het geven van knutselworkshops tijdens Jeugdland past in deze doelstelling. De HORNBACHhelpt-vrijwilligers hadden de onderdelen al op maat gezaagd en begeleiden de kinderen om hier insectenhotels van te maken. Johan de Jong, vrijwilliger bij HORNBACHhelpt: “Alle dagen zijn we hier ‘s ochtends en ’s middags geweest, per keer konden 15 à 20 kinderen meedoen. Wij hebben ze geleerd hoe ze een insectenhotel timmeren. De hotels hebben vakjes, waar ze wilgentenen, hooi, stro of dennenappels in kunnen doen. Gaasje ervoor, haakje eraan en klaar! Zo konden ze thuis laten zien wat ze hebben gemaakt en insectensoorten ontdekken. Wij hebben graag meegedaan, want Stichting Jeugdland doet belangrijk werk. Hoe meer kinderen de kans krijgen om deze vakantieweek te beleven, hoe beter!”

 

Samenwerking stichtingen en verenigingen

Het netwerk van stichtingen en verenigingen wat zich bij Jeugdland aansluit wordt steeds groter. Voorzitter van Jeugdland, Cynthia:“ Het kost heel veel tijd en energie om de bestaande Djembe Workshop Stichting Jeugdlandsamenwerkingsverbanden te onderhouden en nieuwe aan te gaan. Het lijkt zo simpel, want iedereen heeft hetzelfde doel. Dat is kinderen van 6 tot en met 12 jaar te laten ontdekken waar hun talenten liggen, nieuwe vaardigheden aan te leren of te laten ontdekken welke vrije tijdsbesteding goed bij ze past. Maar om deze partijen allemaal bij elkaar te krijgen in de laatste week van de zomervakantie met voldoende vrijwilligers en kosten neutraal, dat is en blijft een uitdaging! Zo hebben wij dit jaar het ABC-team en de SWA mogen verwelkomen als vaste samenwerkingspartners. Met Kunstkanjers en Muziekcentrum Forte zijn er weer creatieve en muzikale workshops gerealiseerd.

De Scouting heeft donderdag op het buitenplein een geweldig programma neergezet met muziek, (stoelen) dans en Alblasserdam Got Talent. Zo mochten wij ook weer rekenen op de Young Lions met de stormbaan en de sportverenigingen uit ons dorp die sport clinics gaven.

Stichting Sportcentrum Blokweer was dit jaar weer in de mogelijkheid om de sporthal en het zwembad beschikbaar te stellen in de laatste week van de zomervakantie. Samen met A-Kidz, Jeugd-Punt en het ABC team organiseerde zij de sportieve vrijdagochtend als afsluiting van de Jeugdlandweek. Deze ochtend is door 250 kinderen bezocht.”

 

Sponsoren

SNS bank tent Jeugdland Alblasserdam“Wij zijn natuurlijk ieder jaar enorm dankbaar voor de (nieuwe) sponsoren. Sommige zijn al zo lang aan ons verbonden dat het bijna gewoon lijkt, maar wij weten heel goed dat dit niet zo is. We kunnen dit niet genoeg benadrukken. Dit jaar hebben we zelfs een extra bijdrage mogen ontvangen van de SNS bank en de Haan Stichting voor de aanschaf van twee buitententen. Deze waren bedoelt voor de nieuwe buitenactiviteiten en kwamen met de tropische hitte van dit jaar extra goed van pas.”

 

Vrijwilligers

Liesbeth van Heteren, secretariaat Jeugdland, coördineert de inschrijvingen van vrijwilligers en maakt ieder jaar samen met de coördinatoren een gewenste planning.

“ Dit jaar kleurde onze planning fel rood bij aanvang van Jeugdland. Dat baarde ons zorgen. Ieder jaar wordt het moeilijker om vrijwilligers aan te trekken. Mensen komen net terug van vakantie, moeten weer aan het werk of hebben simpelweg geen interesse in vrijwilligerswerk. Iets wat wij ons niet kunnen voorstellen, maar wel de realiteit is. In de week zelf proberen wij altijd nog (groot) ouders enthousiast te krijgen wanneer ze hun (klein) kinderen komen brengen. Dat is ons redelijk gelukt en rood kleurde oranje en op sommige onderdelen groen. Dit hadden wij vooral te danken aan enthousiaste jongens en meisjes van 13 t/m 15 jaar. Dit waren geen stagiaires, maar kinderen die jarenlang zelf bij Jeugdland zijn geweest en het fantastisch vonden. Ze kwamen zich spontaan aanmelden bij de infobalie en namen vaak de volgende dag nog een vriendje of vriendinnetje mee. En ze hebben heel hard gewerkt deze dagen. Het is cliché, maar wel de toekomst. “

Bedankt

Aan het einde van de week ontvingen alle vrijwilligers een reep chocolade.

Op de Facebookpagina van Jeugdland is deze post geplaatst.

Bedankt enthousiaste hardwerkende vrijwilligers.

Bedankt gulle behulpzame sponsoren.

Bedankt waardevolle creatieve workshop partners.

Bedankt sportieve leuke verenigingen.

Bedankt gastvrije behulpzame locatie.

Bedankt lieve gezellige lachende kinderen.

Bedankt gezin, familie en vrienden die

het bestuur heel het jaar door (onder) steunen en helpen.

Wij zijn blij met jou!

 

Nog meer foto’s, video’s en vlogs zijn terug te vinden op de website en Facebookpagina van Jeugdland.

Foto’s online! (donderdag update)

Posted by on 20:35 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Foto’s online! (donderdag update)

Foto’s online! (donderdag update)

[Donderdag update] Jawel, het is weer zover. De 53e editie is weer begonnen en we begonnen de warme maandag, plus 30 graden met een mooi bezoekersaantal van meer dan 350 kinderen. Ook de warme dinsdag is weer achter de rug. Het was wederom warm, maar net als maandag was er zonnebrand beschikbaar voor de vrijwilligers en kinderen. En uiteraard extra watertappunten. Gelukkig hebben we veel tenten tot onze beschikking waardoor al onze bezoekers ook in de schaduw hun activiteiten konden doen. En, het is uniek, maar er zijn dinsdag exact evenveel kinderen als op maandag geweest!

Woensdag begon heel erg winderig en buienradar voorspelde zware regen. We hebben geen risico genomen en snel alle tenten afgebroken. Alle activiteiten konden verder doorgaan en de voorspelde regen bleef eigenlijk uit. We hebben meer dan 370 kinderen mogen verwelkomen deze dag.

Ook de donderdag was een feest, letterlijk en figuurlijk. Zo konden de kinderen uiteraard weer knutselen naar hartelust, was er buiten een bedrijvendag en was er een groot feest in de middag op het plein!

Er was een hoop plezier en vermaak en natuurlijk zijn er foto’s gemaakt. Hieronder plaatsen we de linken naar de albums per dag. Veel kijkplezier en zoek jezelf op!

Foto’s donderdag 29 augustus (foto’s Cees vd Wal)

Foto’s woensdag 28 augustus

Foto’s dinsdag 27 augustus

Foto’s maandag 26 augustus

Foto’s HORNBACHhelpt

 

Foto’s Peter Lodder

Foto’s Hornbach Lex van Lieshout

Kinderen bouwen insectenhotels tijdens Jeugdland

Posted by on 20:31 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Kinderen bouwen insectenhotels tijdens Jeugdland

Kinderen bouwen insectenhotels tijdens Jeugdland

Stichting HORNBACHhelpt begeleidt jonge klussers in activiteitenweek

 

Alblasserdam, 26 augustus 2019 – Al weken kijken kinderen uit Alblasserdam en omgeving ernaar uit: Jeugdland! De vakantie-activiteitenweek die vandaag weer van start gaat, is al meer dan 50 jaar een begrip. Alle kinderen kunnen zich volop uitleven met allerlei sport- spel- en knutselactiviteiten. Stichting HORNBACHhelpt neemt vier dagen lang een activiteit voor zijn rekening: insectenhotels timmeren. Een heerlijke buitenactiviteit voor de kinderen en een zorg minder voor de vrijwilligers.  

In 1966 organiseerde Stichting Jeugdland haar eerste activiteitenweek, met name voor arme kinderen die niet op vakantie konden. Ook nu nog is Jeugdland dankzij lage entreegelden toegankelijk voor álle kinderen van 6 tot 12 jaar. Alle activiteiten tijdens deze vakantieweek worden uitgevoerd en begeleid door vrijwilligers. Het hele jaar is het bestuur bezig met de voorbereidingen, op zoek naar activiteiten voor de kinderen. Stichting HORNBACHhelpt bood aan om een workshop ‘insectenhotel bouwen’ te geven. Inclusief materialen én begeleiding. Die kans greep Stichting Jeugdland met beide handen aan.

 

Hotel voor thuis
Stichting HORNBACHhelpt zet vrijwilligers en materialen in bij bouw- en tuingerelateerde activiteiten voor maatschappelijke projecten. Het geven van knutselworkshops tijdens Jeugdland past in deze doelstelling. De HORNBACHhelpt-vrijwilligers hebben de onderdelen al op maat gezaagd en helpen kinderen vanaf vandaag om hier insectenhotels van te maken. Johan de Jong, vrijwilliger bij HORNBACHhelpt: “Alle dagen zijn we hier ‘s ochtends en ’s middags, per keer kunnen 15 à 20 kinderen meedoen. Wij leren ze hoe je een insectenhotel timmert. De hotels hebben vakjes, waar ze wilgentenen, hooi, stro of dennenappels in kunnen doen. Gaasje ervoor, haakje eraan en klaar! Zo kunnen ze thuis laten zien wat ze hebben gemaakt en insectensoorten ontdekken. Wij doen graag mee, want Stichting Jeugdland doet belangrijk werk. Hoe meer kinderen de kans krijgen om deze vakantieweek te beleven, hoe beter!”

Buitenactiviteit met begeleiding

Dimphi van Amen, vrijwilliger Stichting Jeugdland: “De grote uitdaging bij Jeugdland is het vinden van genoeg vrijwilligers. Daarom zijn we enorm blij dat HORNBACHhelpt niet alleen materialen inzet, maar ook mensen! We doen het echt samen: zij geven een workshop die perfect past binnen onze doelstelling: de kinderen zijn met hun handen bezig en ook nog eens met de natuur. De HORNBACHhelpt-vrijwilligers helpen de kinderen met veel geduld en enthousiasme. Het insectenhotel is een blijvende herinnering aan Jeugdland waar ze thuis insectensoorten mee kunnen ontdekken. Een waardevol onderdeel waar fun en educatie elkaar versterken in een onvergetelijke vakantieweek!”

 

Over Stichting HORNBACHhelpt         
Stichting HORNBACHhelpt is een onafhankelijke stichting die als doel heeft samen te bouwen aan een mooie samenleving. Dat doet de stichting door maatschappelijke projecten die gebaat zijn bij bouw-, renovatie- en/of tuingerelateerde oplossingen, te ondersteunen met inzet van vrijwilligers en materialen. De stichting met ANBI-status is opgericht in 2017. Meer informatie over HORNBACHhelpt is te vinden op www.hornbachhelpt.nl.

Voor meer foto’s kijk in ons fotoalbum via deze link.

Foto’s Lex van Lieshout

Ben jij beschikbaar dit jaar

Posted by on 18:15 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Ben jij beschikbaar dit jaar

Ben jij beschikbaar dit jaar

Vandaag is onze nieuwsbrief weer verstuurd naar onze vrijwilligers. Hierin kijken we terug op de medewerkersvergadering, kijken we vooruit naar de leuke activiteiten die we dit jaar hebben. Maar we roepen ook op om door te geven wanneer je beschikbaar bent. Dit helpt ons namelijk ontzettend om een goede planning te maken. We hebben minimaal 80 vrijwilligers per dag nodig om Jeugdland te kunnen draaien.

Dus weet jij wanneer je kunt, laat het ons dan weten. Dit kan eenvoudig via de link in de nieuwsbrief. Mocht je hem niet meer hebben,  stuur ons dan een e-mail.

Bekijk de nieuwsbrief hier online.

SNS Jeugdland Alblasserdam 3.0

Posted by on 07:08 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor SNS Jeugdland Alblasserdam 3.0

SNS Jeugdland Alblasserdam 3.0

De populaire vakantie-activiteitenweek voor kinderen uit Alblasserdam en inmiddels ook in de regio is traditie getrouw in de laatste week van de zomervakantie in en om Landvast. SNS Jeugdland Alblasserdam is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een evenement van formaat! Waar kinderen niet alleen kunnen knutselen, maar waar ook aandacht is voor fun-educatie, sport en spel, kunst en cultuur. Een breed aanbod aan activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen van nu. Dit jaar zal Jeugdland plaatsvinden van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus 2019 met het thema Circus.

Thema

“Met het thema circus kunnen wij alle kanten op bij alle activiteiten die op het programma staan. Er komen bijvoorbeeld circus workshops van echte circusartiesten dankzij een gulle gift van de Ladies Circle!” kan voorzitter Cynthia Prins nu al verklappen.

Vernieuwend

“We hebben er de afgelopen jaren hard aan gewerkt om Jeugdland te professionaliseren en toekomstproof te maken. Natuurlijk blijven er veel elementen die wij al jaren hebben in het programma staan, maar wel in een nieuw jasje. Zo is  bijvoorbeeld de handwerkzaal al jaren erg populair, maar hierin moet je wel blijven vernieuwen. Dit jaar krijg je bijvoorbeeld iedere dag de mogelijkheid om wat anders te maken. Van kleding voor jezelf, voor je pop of favoriete knuffel tot aan een coole tas. Hierbij werken we wel met de moderne technieken van nu.

Gamen in de bioscoopzaal is ook iets nieuws van de afgelopen jaren en dit jaar komt er ook nog een spectaculaire Virtual Reality ervaring bij.

Naast de ontzettend leuke muzieklessen die al jaren gegeven worden voegen we dit jaar ook nog een djembe workshop aan het muzikale programma toe en natuurlijk mag de DJ workshop ook dit jaar niet ontbreken.

De timmertent zoals wij die al jaren kennen komt ook in zijn volle glorie weer terug in het programma. Dankzij een betrokken nieuwe sponsor, onze trouwe bestaande sponsors en de samenwerking met een lokale stichting kan iedereen ook dit jaar weer naar hartenlust zagen, timmeren en verven en met een nieuwe ervaring, iets moois en blijvends thuis komen. ” kan voorzitter Cynthia Prins met enthousiasme melden.

Samenwerking

“De afgelopen jaren hebben we als bestuur ook enorm veel tijd geïnvesteerd in het verstevigen en opbouwen van een netwerk van vrijwilligers, sponsoren, verenigingen en stichtingen die aansluiten bij de doelgroep. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar die wij jaarlijks een leuke week willen bezorgen. Financiële middelen komen ieder jaar moeizamer binnen en zoals de tendens bijna overal is komen ook wij bijna jaarlijks vrijwilligers te kort.

Gelukkig kunnen wij ook dit jaar weer rekenen op verenigingen uit de regio die sport, dans en verdediging clinics komen geven. En gaan wij dit jaar een langdurige samenwerking aan met beweeg en cultuurteam ABC ter ondersteuning van de sport- en spel activiteiten. Vanuit de SWA komt er ondersteuning in de vorm van een coördinator voor alle activiteiten op het buitenterrein.

Kunstkanjers gaat o.a. een foto workshop verzorgen en Cultuur en muziekcentrum Forte geeft een beeldhouw en graffiti workshop.

De vrijdag activiteiten gaan dit jaar weer plaats vinden in Sportcentrum Blokweer en de organisatie is handen van A-Kidz. We moesten de afgelopen jaren uitwijken naar andere locaties vanwege nieuwbouw, reparatie of sluiting, maar zijn blij om deze samenwerking weer opnieuw op te kunnen pakken.

Daarnaast zijn we met nog meer partijen in gesprek voor een gevarieerd week programma en hopen hier binnenkort nog meer over te kunnen melden.” vertelt Cynthia.


Kaartverkoop

Zoals op de website van Jeugdland te zien is wordt er afgeteld naar de 53e editie die op maandag 26 augustus van start gaat. De toegangskaarten zijn te verkrijgen in de voorverkoop bij Landvast, die start in de eerste week van de schoolvakantie. In de voorverkoop bij Landvast ontvang je ook nog eens een gratis snoepkaart bij je vierdagenkaart die van maandag tot en met donderdag geldig is voor Jeugdland in Landvast.

Vierdagen of dagkaarten van maandag tot en met donderdag zijn ook in de kassatent buiten te verkrijgen tijdens het event zelf. De kaarten voor de vrijdag zijn exclusief te verkrijgen aan de kassa van Sportcentrum Blokweer.

Stichting Leergeld

SNS Jeugdland Alblasserdam werkt samen met Stichting Leergeld. Mocht een gezin niet voldoende financiële middelen hebben voor de entree dan kunnen zij zich richten tot Stichting Leergeld voor een (volledige) bijdrage in de entreekosten.

Vrijwilligers en stagiaires

Uiteraard kan Jeugdland nog steeds vrijwilligers en stagiaires gebruiken. Als iedere (groot) ouder een ochtendje of middag komt helpen, dat is maximaal 2,5 uur, kunnen we alle geplande activiteiten ook vol inzetten.  Aanmelden kan nu al op de website van Jeugdland via www.jeugdlandalblasserdam.nl/opgeven-vrijwilliger/

Naast groei en de omvang en de breedte van de activiteiten moeten ook wij aan steeds meer eisen voldoen die door het rijk worden opgelegd. Zo zijn we vorig jaar gestart met de invoering van de nieuwe wet op de privacy en worden voor al onze vrijwilligers gratis een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd.

De aankomende maanden worden er nog meer activiteiten aan het programma toegevoegd. Volg hiervoor de Facebookpagina en deze website van SNS Jeugdland Alblasserdam.

Nieuwsflits Vrijwilligerscentrale Alblasserdam

Posted by on 17:14 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsflits Vrijwilligerscentrale Alblasserdam

In de bijlage tref je de eerste nieuwsflits van 2019 van de vrijwilligerscentrale van Stichting Welzijn Alblasserdam, met daarin ‘onze’ eigen Tatum Prins die tijdens het vrijwilligersevenement is uitgeroepen tot vrijwilliger van de toekomst!

Nieuwsflits 1 (2019)

Vrijdagprogramma bekend

Posted by on 08:46 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Vrijdagprogramma bekend

Vrijdagprogramma bekend

📯Nadat we een paar jaar moesten uitwijken naar andere locaties voor het vrijdagprogramma i.v.m. de nieuwbouw en reparaties van het zwembad en de sporthal, zijn we dit jaar op vrijdag weer te gast in Sportcentrum Blokweer! 🥳 De organisatie van deze dag is in handen van Het ABC-Team en A-Kidz 💪#zwemmen #sport #spel #samenwerken#krachtenbundelen

Vrijwilligersevent

Posted by on 08:44 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Vrijwilligersevent

Vrijwilligersevent

Wanneer je al vanaf je 13de vrijwilliger bent bij Jeugdland. Ook al jaren vrijwilliger bent bij AKidz in Sportcentrum Blokweer, bij Speeltuinvereniging Kinderdijk en de activiteiten van de Drentse buurt. En pas 17 jaar bent dan heb je de prijs voor vrijwilliger van de toekomst meer dan verdiend! 🥳 Super blij met jou en heel erg trots op jou! ❤️ #vrijwilligersweek Aangeboden door Gemeente Alblasserdam en georganiseerd door Stichting Welzijn Alblasserdam
Lees hier de reactie van Tatum:

Lees hier ook het complete verslag van de vrijwilligersavond op Alblasserdamsnieuws

Pubquiz

Posted by on 08:39 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Pubquiz

Pubquiz

Woensdag 20 maart was het zover: Businessclub De Twijn organiseerde voor de tweede keer De Grote Twijn Pub Quiz en wij waren er dit jaar voor het eerst bij op uitnodiging van onze sponsor Named. Zeventien teams van vijf personen hebben deze avond tegen elkaar gestreden. Als team kregen we moeilijke, confronterende, zakelijke en grappige vragen voor de kiezen. Met het voltallige bestuur van Jeugdland hebben we gestreden om de Ruthli-Trofee. Deze avond was in een echte pub-sfeer, inclusief de bitterballen!

Om 19:30 uur werden we warm ontvangen in de Wapenzaal (beneden) van Het Wapen van Alblasserdam. We waren op tijd om in de mood te komen en natuurlijk ook om de concurrentie te checken. Zeventien teams, poeh dat was wel even pittig. We hadden de week ervoor kunnen oefenen bij de pubquiz van het vrijwilligersevent dus hopelijk konden wij hier ons voordeel mee doen.

Om strikt 20:00 uur werd er gestart met De Grote Twijn Pub Quiz. Opperste concentratie, want het was natuurlijk veel te gezellig met het team van Named naast ons en we voelde de druk van het winnende team van vorig jaar wat aan een tafel naast ons zat.

Na zes pittige en hilarische rondes waarbij wij het echt van onze kennis moesten hebben want het gebruik van secundanten in welke vorm dan ook (via smartphone, tablet, oortjes, etc.) waren tijdens de quiz ten strengste verboden. Zijn wij derde geworden! Van onderen….. Maar dat mocht de pret niet drukken, want  wat is dit ontzettend leuk om te doen met het bestuur van Jeugdland. Even wat anders dan de urenlange vergaderingen en bijeenkomsten voor de organisatie van Jeugdland. Een groot compliment naar de organisatie die in handen was van Anita Toes. Want in deze organisatie zit ontzettend veel werk. In het verzinnen van de vragen, het werven van teams en het tussentijds informeren en enthousiasmeren van iedereen. Chapeu!

En natuurlijk een shout out naar onze sponsor Named. Zij nam niet alleen de inschrijfkosten voor haar rekening, maar wij zaten er ook echt herkenbaar bij als een team in onze gloednieuw Jeugdland hoodies. Super blij mee! Wij hebben geen gelden gereserveerd voor een bestuur uitje of onkosten vergoeding voor een hapjes of een drankjes na een vergadering. Alles wat er binnen komt reserveren wij voor de activiteiten van de kinderen van Jeugdland. Ontzettend leuk dat we nu met het bestuur een beetje fun konden combineren met het ondersteunen van een goed doel dankzij de volledige sponsoring van Named.

 

Plezier & het goede doel

Het was een heel plezierige avond met ook nog eens een goed doel erachter. Het inschrijfgeld kwam ten goede aan het werk van Stichting Vrienden van De Twijn.

 

Dit jaar reserveerde ze het inschrijfgeld om het cultuuronderwijs op Kindcentrum De Twijn extra te ondersteunen. Muziek- en dansonderwijs is een onderdeel van de kerndoelen die de overheid voor het basisonderwijs heeft vastgelegd. Cultuurlessen zijn belangrijk voor een brede vorming van kinderen. Ze dragen op een unieke manier bij aan de ontwikkeling van kinderen – wetenschappelijk onderzoek toont dat keer op keer aan. Het bevordert bijvoorbeeld de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein. Daarom is met name muziekonderwijs op de basisschool zo belangrijk. Juist muziek legt een structurele basis voor empathie, sociale binding, kwaliteit van leven, creativiteit, luisteren naar elkaar en openstaan voor verschillen: onmisbare menselijke waarden in onze maatschappij.

 

Behalve voor professioneel muziek- en dansonderwijs besteden ze ook een deel van de opbrengst aan dat andere doel van Vrienden van De Twijn: een ondersteuning voor basisschoolkinderen in Alblasserdam die soms een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Op educatief gebied, sport of andere talenten.