Navigation Menu+

Nieuwsberichten

Vlog Glennster online!

Posted by on 17:38 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Vlog Glennster online!

De populaire vakantie-activiteitenweek voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar die  1951 bezoekers heeft getrokken is alweer een paar weken ten einde. Jeugdland Alblasserdam is uitgegroeid tot een evenement van formaat. Waar kinderen niet alleen kunnen knutselen, maar waar ook aandacht is voor fun-educatie, sport en spel en kunst en cultuur. Een breed aanbod aan activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.

 

Zo was er dit jaar ook een mediahoek ingericht waar kinderen de mogelijkheid hadden om een Jeugdlandkrant te maken of meegenomen te worden in de wereld van film. Als surprise was op donderdag de vlogger Glennster  aanwezig. Met zijn bijna 800 volgers en 1,2k views van zijn vlogs is deze vlogger zich snel aan het ontwikkelen en krijgt hij regelmatig mooie uitnodigingen voor special events. Denk hierbij aan Tony chocolonely en de Fashionweek. Jeugdland vond het dus super dat hij belangeloos wilde meewerken aan de mediahoek.  Kinderen vonden het leuk om er aan mee te werken en wilde ook heel graag selfies maken.

 

Glenn Eilbracht woonachtig in Papendrecht is nu bijna een jaar bezig met YouTube, na lang twijfelen heeft hij toch de stap genomen om zijn hoogtepunten te delen met andere mensen . Met een klein beetje een doel erachter en dat is mensen te kunnen laten genieten en lachen dan is zijn missie geslaagd. ‘ Dit doe je door jezelf te zijn en te doen wat je leuk vind. YouTube brengt mensen bij elkaar en op die manier kan je al jou hoogtepunten delen! Zo ook mijn avontuur op jeugdland die ik maar al te graag wil delen met jullie! Veel kijkplezier !’

In de media 2017

Posted by on 18:05 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor In de media 2017

Alles is weer opgeruimd, ingepakt en alle vrijwilligers zijn nog aan het bijkomen van het vele werk. Gelukkig kunnen we terugkijken op een geslaagde week. Laten we nog eens even gaan kijken wat de kranten over ons hebben geschreven.

Uiteraard stonden we op Alblasserdamsnieuws met de opening:
http://www.alblasserdamsnieuws.nl/wordpress/2017/08/14/jeugdland-alblasserdam-2017-gaat-met-300-deelnemers-van-start/

En na afloop:
http://www.alblasserdamsnieuws.nl/wordpress/2017/08/21/voorzitter-jeugdland-2017-was-een-enorme-uitdaging-fotos/

Ook Alblasserdam.net heeft aandacht aan ons evenement besteed met twee artikelen.
http://www.alblasserdam.net/nieuws/2017-08-14-9985-eerste-dag-jeugdland-zeer-geslaagd.html

En ook een terugblik
http://www.alblasserdam.net/nieuws/2017-08-21-9986-jeugdland-ondanks-uitdagingen-een-succes.html

Maar ook de papieren kranten stonden er vol mee.


 

 

 

 

 

 

 

 

En heb je ook de middenpagina in de Klaroen gezien voorafgaand aan de week van Jeugdland?

Jeugdland 2017 was een uitdaging

Posted by on 17:09 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Jeugdland 2017 was een uitdaging

Jeugdland 2017 was een uitdaging

De populaire vakantie-activiteitenweek voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is vorige week met 1951 bezoekertjes weer een succes gebleken. Jeugdland Alblasserdam is uitgegroeid tot een evenement van formaat. Waar kinderen niet alleen kunnen knutselen, maar waar ook aandacht is voor fun-educatie, sport en spel en kunst en cultuur. Een breed aanbod aan activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.

Vrijwilligers te kort

Deze 51ste editie was weer volledig georganiseerd door vrijwilligers in de laatste week van de zomerschoolvakantie. Huidig voorzitter Cynthia Prins vertelt dat het dit jaar echt een enorme uitdaging is geweest om alle activiteiten doorgang te laten vinden in deze week; ‘Jeugdland mag gelukkig elk jaar weer op een vaste groep vrijwilligers rekenen, maar dit jaar was het echt bikkelen. Een groot deel van de vrijwilligers zijn de (klein)kinderen van onze coördinatoren, vrijwilligers en bestuursleden. Vaak ‘ gewoon ‘ verplichte korst omdat de ouders aanwezig zijn, maar van onschatbare waarde. Ons beleid is (vanwege veiligheid en verzekering) om geen kinderen onder de 15 als vrijwilliger of stagiaire in te zetten, maar dit jaar was er zo een enorm te kort dat wij dankbaar gebruik hebben gemaakt van de enthousiaste (vrijwilligers) kinderen van 12 jaar die mee wilde helpen. We hebben ze in overleg ingezet bij het knutselen en schminken onder toezicht van een volwassenen. Op maandag hadden wij vanwege een gebrek aan vrijwilligers in de ochtend lege knutsel tafels, kon het gamen in de bioscoop geen doorgang vinden en hadden in de rest van de week vrijwilligers soms drie dubbele taken. We zoeken ieder jaar hulp bij het rondbrengen van de koffie, knippen van patronen, toegangscontrole etc. Heel divers dus en met een dagdeel hulp van 2,5 uur is de organisatie al erg blij. Wij hopen volgend jaar op meer vrijwilligers om Jeugdland in deze vorm door te laten gaan.’

Programma 2017

‘Ook hier hadden wij dit jaar door het weer en de aanpassing van het vrijdagochtend programma een uitdaging’ vertelt Cynthia. ‘ Maar laten wij nu sterk zijn in creatief denken, improviseren en onze vrijwilligers en partners erg behulpzaam zijn zodat ons dit ook allemaal weer gelukt is. Zo hebben we een lunch kunnen organiseren door sponsoring voor onze vrijwilligers, die deze week al vaak met kunst en vliegwerk ook nog een huishouden draaiende hebben te houden en hierdoor ook even een relax moment hadden. Landvast heeft twee bioscoopfilms ingezet voor het vrijdagochtend programma en veel vrijwilligers hebben nog extra uren gedraaid.’ Maar het was vooral een hele leuk week met ook nieuwe activiteiten zoals kabouters zoeken in Bos Rijkee met het bosvrouwtje, Sneeuwwitje en Roodkapje. Dit paste natuurlijk helemaal bij het thema Bos. S(c)hool on wheels was te gast om de kinderen te vertellen en te laten beleven hoe het is om te leven en te sporten met een handicap. Er was een echte Youtube Vlogger op bezoek; Glennster. Op de beroepen dag was dit jaar ook een DJ aanwezig en de brandweer die heel groots uitpakte met een brandende auto en een brandend huis. Naast het 2de succesvolle jaar van het huttendorp, waar ruim 80 kinderen weer aan deel genomen hebben, was er ook een mogelijkheid om vogelhuisjes te timmeren en vogels te zagen. Alle vogelhuisjes en vogels gaan samen een kunstwerk vormen wat in Bos Rijkee komt te hangen.

Voorzitter Cynthia wil heel graag iedereen bedanken die zich op wat voor manier heeft ingezet om dit event weer mogelijk te maken. ‘ Dit evenement is echt een voorbeeld van een fijne samenwerking met verenigingen, stichtingen, bedrijven, vrijwilligers en gemeente Alblasserdam en daar mogen wij met zijn allen best dankbaar voor en trots op zijn. Dankzij deze samenwerking is er een weer een fantastisch event neergezet voor de kinderen van 6 tot en met 12 jaar.’

Voor alle  foto’s van deze editie kan je terecht op onze fotopagina of volg ons op Facebook, Twitter, Instagram of Youtube!

Jeugdland 2018 is van 20 augustus tot en met 24 augustus, zet deze alvast in je agenda!

 

Aanpassing vrijdagochtend programma Jeugdland 2017

Posted by on 23:11 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Aanpassing vrijdagochtend programma Jeugdland 2017

Aanpassing vrijdagochtend programma Jeugdland 2017

Elk jaar doen wij weer ons uiterste best om een zo leuk en gevarieerd mogelijk programma boordevol activiteiten samen te stellen.

Vrijdag belooft altijd een actieve afsluitochtend te worden met heel veel sport- en spel activiteiten. Dit laten wij zoveel mogelijk plaats vinden op een ander terrein. Enkele vrijwilligers van Jeugdland hebben dan de ruimte om alvast op te gaan ruimen zodat Landvast in het weekend de zalen weer ter beschikking hebben voor andere huurders.

Dit jaar hebben wij de Scouting van Alblasserdam bereid gevonden om samen met ons op het terrein van de Scouting Alblasserdam een mooi programma neer te zetten. Door het noodlottige ongeval wat plaats heeft gevonden hebben wij samen met de Scouting doen besluiten om het programma op het terrein van de Scouting af te lassen. Ons (jeugd) hart gaat uit naar de Scouting Alblasserdam en de nabestaanden en respecteren dit besluit.

Wij hebben vrijwilligers en sponsoren bereid gevonden om op een andere wijze invulling te geven aan de vrijdagochtend in Landvast. Wij ‘ draaien nog een dag door ‘ waarbij wij nog enkele activiteiten binnen aanbieden die wij ook van maandag tot en met donderdag op het programma hebben staan. Daarnaast is er nog een verrassingsactiviteit. De week- en snoepkaarten zijn dus gewoon geldig op vrijdagochtend en er kan ook deze ochtend nog een dagkaart gekocht worden bij de kassatent.

Wij verwelkomen de kinderen dan ook graag op vrijdag 18 augustus vanaf 9.00 tot 11.30 bij Landvast.

Sport en Spel

Posted by on 16:56 in Nieuws, Nieuwsflits | Reacties uitgeschakeld voor Sport en Spel

Sport en Spel

Dit jaar mogen wij VV Alblasserdam H.C. Souburgh ATV – Alblasserdamse Tennisvereniging weer verwelkomen op ons buitenterrein, waarvoor dank!!!

Wil jij ook je sportvereniging komen promoten door een dagdeel (2,5 uur) een clinic te geven? Dan zijn jullie van harte welkom! Stuur ons een een e-mail voor meer informatie.

Jeugdland Alblasserdam ook dit jaar weer met een Huttendorp!

Posted by on 12:21 in Nieuws, Nieuwsflits | Reacties uitgeschakeld voor Jeugdland Alblasserdam ook dit jaar weer met een Huttendorp!

Jeugdland Alblasserdam ook dit jaar weer met een Huttendorp!

Naast de vele vaste activiteiten als knutselen, bloemschikken, naaizaal, workshops , sport en spel, is er ook dit jaar weer een Huttendorp. Vanaf maandag 14 augustus kunnen de kinderen weer 4 dagen volop zagen en timmeren aan hun eigen hut. Uiteraard kan dit afgewisseld worden met alle andere leuke activiteiten op Jeugdland. De timmertent wordt goed bewaakt.

Voor deelneming aan het Huttendorp is men  wel verplicht om in te schrijven en is alleen mogelijk in combinatie met het kopen van een weekkaart van Jeugdland. Inschrijven kan vanaf vrijdag 23 juni via het aanmeldformulier op de website van Jeugdland Alblasserdam. Alle formulieren moeten volledig ingevuld zijn anders kunnen we ze niet in behandeling nemen.  Dit jaar is het nieuw om ook je bassischool in te vullen. Hiermee willen wij proberen te bereiken dat wanneer de groepen samengesteld of aangevuld worden deze kinderen elkaar mogelijk al kennen. Per inschrijving kan je  maximaal 6 kinderen  als groep opgeven. Inschrijvingen met minder dan 5 kinderen worden door de organisatie aangevuld tot 6 kinderen wanneer er nog individuele inschrijvingen zijn. Weekkaarten zijn ook vanaf  maandag 3 juli te verkrijgen aan de kassa van Landvast of op maandagmorgen 14 augustus aan de kassa van Jeugdland. Dit jaar is er plaats voor 18 hutten waardoor er nog meer kinderen kunnen deelnemen, maar wees er wel snel bij want  ook dit jaar gelden de regels VOL = VOL.

Lees voor inschrijving ook hier alle regels van het Huttendorp.

Thema 2017 is…..

Posted by on 20:11 in Nieuws, Nieuwsflits | Reacties uitgeschakeld voor Thema 2017 is…..

Thema 2017 is…..

De populaire vakantie-activiteitenweek voor kinderen is groot geworden. Jeugdland Alblasserdam is uitgegroeid tot een evenement van formaat. Waar kinderen niet alleen kunnen knutselen, maar waar ook aandacht is voor fun-educatie, sport en spel en kunst en cultuur. Een breed aanbod aan activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.

Dol op knutselen

Als ruim 50 jaar organiseren vrijwilligers in de laatste week van de zomerschoolvakantie een activiteitenweek. Een week waar basisschoolkinderen zichzelf kunnen zijn, waar zij zelf dingen kunnen ontdekken en vooral doen. Tot enkele jaren geleden waren dit vooral knutselactiviteiten. Maar tegenwoordig is er heel veel meer. Huidig voorzitter Cynthia Prins benadrukt dat knutselen nog altijd een belangrijk onderdeel is en zal blijven: ‘Kinderen zijn dol op knutselen. Bovendien stimuleert het onder andere de creatieve ontwikkeling van het kind. Het daagt uit tot waarnemen en denken: hoe zit iets in elkaar, waar begin ik en hoe ga ik verder? Daar willen we graag aan blijven bijdragen. Maar kinderen van deze tijd willen ook meer. Daarom hebben we in de afgelopen jaren samenwerking gezocht met lokale sportverenigingen om het aanbod van sport en spel te vergroten. Het bedrijfsleven is betrokken, waardoor kinderen op een speelse manier met diverse beroepen in contact komen. Maar ook kunst en cultuur krijgen een steeds grotere plek binnen de activiteiten. Mooie ontwikkelingen die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.’

Professioneel

Behalve het aanbod van activiteiten is ook de organisatie naar een hoger plan getrokken. Cynthia Prins ziet dat ook als een logisch en noodzakelijk gevolg. ‘Het organiseren van een best groots event als Jeugdland vraagt een efficiënte en vakkundige aanpak. Binnen het bestuur zijn de rollen opnieuw verdeeld, zodat bestuursleden op de plek zitten waar hun talent ligt. Daarnaast heeft het bestuur professionele hulp gehad van vrijwillige adviseurs of sponsoren. Onmisbaar voor een succesvolle formule op de lange termijn. Wij zijn ook blij om te melden dat “ oude gediende “  Edgar Veen (die ons al jaren van de zijlijn is blijven steunen en sponsorde) het penningmeesterschap op zich gaat nemen. Binnenkort stellen wij ook graag via Facebook en onze vernieuwde website onze coördinatoren aan jullie voor. Jeugdland moet steeds weer vernieuwend en leuk blijven voor de kinderen en dat is best een klus. Daarbij moeten wij ook aan groeiende regelgeving voldoen. De gemeente speelt hierin een positieve rol en we zijn burgemeester Paans zeer dankbaar voor het enthousiasme waarmee hij een echte ambassadeur van Jeugdland is.’

Jeugdland 2017

De 50ste editie van Jeugdland was vorig jaar een waar feest door de extra giften van trouwe sponsoren en ondersteunende partijen. ‘Ook voor dit jaar werken we aan een aantrekkelijk, leuk en gevarieerd programma’, vertelt een enthousiaste Cynthia. Het thema is inmiddels al bekend: het Bos. Dit thema is tot stand gekomen door een oproep op de Facebookpagina van Jeugdland waar massaal op is gereageerd. ‘Social media zetten wij steeds vaker in om iedereen te informeren en om mensen en kinderen actief te laten meedenken. Ook om bedrijven en mensen te mobiliseren om zich als sponsor of vrijwilliger te melden.’ Zodra het programma voor aankomende zomer bekend is, is dit te lezen op de vernieuwde website. De organisatie verwacht dat het opnieuw een succes zal zijn.